Skip to main content

Ezen az oldalon a választásokkal kapcsolatos kérdését, panaszát tudja eljuttatni a Társaság a Szabadságjogokért jogsegélyszolgálatához. Célunk, hogy a választópolgárok, jelöltek, pártok jog- és érdeksérelmeire sürgősségük szerint a lehető leghamarabb válaszoljunk.

Forródrót

A TASZ szakértői választásokkal, politikai részvétellel kapcsolatos jogi kérdésekben forródróton érhetők el a jogaikat gyakorolni kívánó polgárok, az újságírók, jelöltek, jelölő szervezetek számára. A forródrót az alábbi telefonszámon, a kampányidőszak alatt minden nap 8-tól 8-ig hívható:

+36 30 722 33 56

Hívd a telefonszámunkat, ha:

  • újságíróként valamilyen választásokkal kapcsolatos kérdésben eligazításra, a választási szabályozással kapcsolatos magyarázatra, egy választási esemény jogi értékelésére van szükséged, vagy jogi szakértőt szólaltatnál meg egy választással kapcsolatos cikkben, interjúban vagy más műsorban.
  • jelöltként illetve leendő jelöltként, vagy párt, egyéb jelölő szervezet képviseletében a választásokkal kapcsolatos jogi tanácsot, eligazítást szeretnél, esetleg jogi képviseletre van szükséged.
  • polgárként a választási időszakban politikai szabadságjogaidat gyakoroltad vagy gyakoroltad volna és ezért olyan retorzió ért, amiért azonnali jogi tanácsra van szükséged.

Panaszláda

Általános, elméleti kérdésekre ezen a felületen nem áll módunkban válaszolni: vállalásunk a bekövetkezett vagy várhatóan bekövetkező jogsérelmet tartalmazó panaszok megválaszolása. Újságírók megkeresésére a jogi környezettel, jogszabályok értelmezésével kapcsolatban is válaszolunk, de kérjük, telefonon vegyék fel a kapcsolatot a TASZ-szal.