Skip to main content

A forródrót 2019. augusztus 24-től elérhető

A forródrót 2019. augusztus 24-től elérhető

A TASZ szakértői választásokkal, politikai részvétellel kapcsolatos jogi kérdésekben forródróton érhetők el a jogaikat gyakorolni kívánó polgárok, az újságírók, jelöltek, jelölő szervezetek számára. A forródrót ezen a számon hétköznapokon, munkaidőben érhető el:

+36 30 757 2055

Hívd telefonszámunkat, ha:

  • újságíróként valamilyen választásokkal kapcsolatos kérdésben eligazításra, a választási szabályozással kapcsolatos magyarázatra, egy választási esemény jogi értékelésére van szükséged, vagy jogi szakértőt szólaltatnál meg egy választással kapcsolatos cikkben, interjúban, esetleg más műsorban.
  • jelöltként illetve leendő jelöltként, vagy párt, egyéb jelölő szervezet képviseletében a választásokkal kapcsolatos jogi tanácsot, eligazítást szeretnél, esetleg jogi képviseletre van szükséged.
  • polgárként a választási időszakban politikai szabadságjogaidat gyakoroltad vagy gyakoroltad volna és ezért olyan retorzió ért, amiért azonnali jogi tanácsra van szükséged.

A választásokhoz semmilyen módon nem kapcsolódó kérdésekre ezen a telefonszámon nem tudunk válaszolni. A TASZ Jogsegélyszolgálata fogadja a hívásodat a megadott időben minden más olyan témában, amelyben segíteni tudunk.

A Forródróton érkező hívások fogadása önmagában nem minősül jogi képviseletre irányuló ajánlattételnek. Minden jogi képviseletre irányuló kérésről egyenként, objektív szempontrendszer szerint mérlegelve döntünk a lehető legrövidebb időn belül. A döntés során figyelembe vesszük a választási eljárásban igénybe vehető jogorvoslatok rövid határidejét is.