Skip to main content

Nem csak a szavazás napján

Nemcsak a szavazás napján, hanem bármikor tehetünk érte. Közös ügyeink alakítása együttes felelősségünk, így a te feladatod is. Erről is szól a demokrácia. Akkor is, ha jelenleg Magyarországon nem adottak a szabad és tisztességes választások feltételei. Mindannyian tehetünk azért, hogy hallassuk véleményünket, meghalljuk és megértsük egymás véleményét, ellenőrizzük és befolyásoljuk képviselőink, politikusaink munkáját. Azért is tehetünk, hogy a választások azokról a kérdésekről szóljanak, amik nekünk fontosak, és hogy minél sokszínűbb palettáról választhassunk, a verseny pedig tisztább és tisztességesebb legyen. Változás egyedül akkor lehetséges, ha teszünk is érte.

Egészséges demokrácia csak úgy lehetséges Magyarországon, ha mindannyian időről időre részt veszünk közös ügyeink alakításában. Egy igazi demokráciában azonban erre nem csak pár évente egyszer van lehetőségünk, hanem minden egyes nap. Sokfélék vagyunk, ezért részvételünk is sokféle lehet. Mindannyian másképp, de tehetünk azért, hogy egy jobb országban éljünk. Egy biztos: nélkülünk nem megy.

Mit tehetek?

Mutasd az eszközöket
  • Szeretnéd számon kérni a jelölteken, pártokon, hogy mit tennének azokban az ügyekben, amik neked fontosak? Kövesd tippjeinket!
  • Választási gyűlést szerveznél? Elmondjuk, hogyan teheted, és mire kell figyelned!
  • Nem szeretnél több propagandalevelet kapni a kormánytól, és azt is elkerülnéd, hogy bármelyik jelölt visszaéljen a neveddel? Segítünk megvédeni az adataidat!
  • Eleged van abból, hogy gyermeked iskolájában kampányolnak? Elmondjuk, hogyan tegyél ellene!
  • Nem engedtek be egy párt választási gyűlésére? Eláruljuk, hová fordulhatsz ingyen, hogy legközelebb ez ne történhessen meg!
  • Ezekben és még sok más kérdésben is segítjük részvételedet a választási eljárásban.

Ki vagy?

Választópolgár, Aktivista

Ha szavazóként, aktivistaként a választásokkal kapcsolatos segítségre, tanácsra lenne szükséged, itt tedd fel kérdésed, írd le nekünk a panaszod!

Jelölt, Jelölő szervezet

Ha jelöltként, pártként elakadtál a választási eljárásban, és tanácsra, képviseletre lenne szükséged, itt tudod jelezni nekünk.

Újságíró

Ha jogi eligazításra, magyarázatra, szakvéleményre, nyilatkozatra lenne szükséges, hogy a választásokról írj vagy műsort készíts, itt elérsz minket!

Aktuális eszközök

A TASZ jelentése a 2018-as választásokról

A mi választásunk – az én jogom