Skip to main content

A TASZ szakértői választásokkal, politikai részvétellel kapcsolatos jogi kérdésekben forródróton érhetők el a jogaikat gyakorolni kívánó polgárok, az újságírók, a jelöltek, illetve a jelölő szervezetek számára. A forródrót az alábbi telefonszámon, munkaidőben érhető el:

+36 30 757 2055

Hívd telefonszámunkat, ha:

  • újságíróként valamilyen választásokkal kapcsolatos kérdésben eligazításra, a választási szabályozással kapcsolatos magyarázatra vagy egy választási esemény jogi értékelésére van szükséged, esetleg jogi szakértőt szólaltatnál meg egy választással kapcsolatos cikkben, interjúban vagy más műsorban.
  • jelöltként, illetve leendő jelöltként vagy párt, egyéb jelölő szervezet képviseletében a választásokkal kapcsolatos jogi tanácsot, eligazítást szeretnél, esetleg jogi képviseletre van szükséged.
  • polgárként a választási időszakban politikai szabadságjogaidat gyakoroltad vagy gyakoroltad volna, és ezért olyan retorzió ért, amiért azonnali jogi tanácsra van szükséged.

A választásokhoz semmilyen módon nem kapcsolódó kérdésekre ezen a telefonszámon nem áll módunkban válaszolni. A TASZ Jogsegélyszolgálata fogadja hívásodat a megadott idősávokban minden más olyan témában, amelyben segíteni tudunk.

A Forródróton érkező hívások fogadása önmagában nem minősül jogi képviseletre irányuló ajánlattételnek. Minden jogi képviseletre irányuló kérésről egyenként, objektív szempontrendszer szerint mérlegelve döntünk a lehető legrövidebb időn belül. A döntés során figyelembe vesszük a választási eljárásban igénybe vehető jogorvoslatok rövid határidejét is.